Citroentje drinken

De machtige kracht achter een citroentje!

 

Wil je nog een stapje verder gaan?
Dan is het een goed idee om de online video cursus te volgen: "De ideale versie van jezelf".

15 gedachten over “Citroentje drinken”

 1. Ik ben al een tijdje voorstander van het drinken van citroenwater in de ochtend. Het enige nadeel wat je er wel kan van ondervinden is dat het een ware aanslag is voor je tandglazuur. Dus werd mij aangeraden om dit het beste vlug uit te drinken mét een rietje … om zoveel mogelijk contact met de tanden te vermijden.

 2. Ha Geert, drink je het citroensap-soda-water ook ‘s ochtends op nuchtere maag of juist niet? Ik wil het graag eens proberen!

 3. Hey Roos, ja, dit is het eerste wat ik drink. Af en toe afgewisseld door een groot glas water met “apple cider vinegar” in, van het merk Bragg.

 4. Ik heb ook gehoord dat heet water met een halve citroen met honing goed voor je lichaam is. Dat schijnt er volgens iemand ook voor te zorgen dat je niet meer ziek wordt.

 5. Hoi Geert,

  al een hele tijd drink ik citroenwater in de ochtend, tijdens de winter zelfs met een lepel honing in.. Maar in combinatie met baking soda had ik nog nooit gehoord 🙂 Nu vroeg ik me af in welke hoeveelheid ik de baking soda moet toevoegen aan het water? Ik begin mijn ochtend met een tas lauw water met daarin een halve citroen uitgeperst, maar hoeveel baking soda moet ik toevoegen?

  Groetjes,
  Dorien

 6. Hey Dorien, ik gebruik een halve theelepel (klein lepeltje) baking soda. Speel er wat mee, en let wel op want als je het aan zuur toevoegt (zoals citroensap), dan begint het even hevig te bruisen.

 7. Hallo Geert,
  De biologische citroenen kosten bij de winkel waar ik boodschappen doe 4,50€ voor twee stuks. Dit vind ik te duur. Gebruik elke dag een citroen! Een netje van zes ‘gewone’ citroenen kost 2€. Kan ik deze niet gewoon afspoelen? Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes Roos

 8. goedemorgen Geert, ik had hier al vaker over gehoord, maar de hoeveelheid citroen, was mij niet duidelijk, hoorde een halve , of 2 citroenen , wat is de juiste hoeveelheid , ik ga dit graag gebruiken voor mij zelf, meer energie , en vooral voor de huid zou het ook goed zijn ?

 9. Hey Esther,

  Dat kies je eigenlijk zelf. Ik gebruik 2-3 citroenen 😉
  En zeker, het heeft een enorm alkalisch effect, wat dus goed is voor je huid.

  Geert

 10. Hey Roos,

  je probeert best zoveel mogelijk biologisch te gaan. Maar er zijn inderdaad grenzen. De regel is normaal gezien dat hoe dikker de schil van iets is, hoe minder erg het is om de normale versie te kopen (de kans dat de pesticiden door de schil heen geraken is kleiner). Citroenen hebben gelukkig een dikke schil 🙂

  groeten,

  Geert

 11. Daar speel je best wat mee, ik doe er zo’n halve theelepel bij. Doe het in een hoog glas, want je gaat plots zien waarom “Soda” (wat het witte goedje is) in Amerika de naam is van drankjes met prik 😉

 12. hey Christelle, dat weet ik niet. Ik ben geen arts, dus als je last hebt van een ziekte zoals deze auto immuunziekte, dan bespreek je dit best eerst met je (huis)arts.

Plaats een reactie